Napísali o nás

Poplatok za PHM pre štátne hmotné rezervy končí aj s DPH v súkromných rukách

BIELY KÔŇ PENTY ROZHODUJE O MAJETKU ŠTÁTU

V roku 2002 bol majetok Výskumného ústavu zváračského privatizovaný Priemyselným inštitútom SR. V tomto článku sa ale nechcem venovať odhaľovaniu absurdnosti tejto privatizácie štátneho ústavu aj s rozsiahlymi lukratívnymi pozemkami za 20 miliónov korún, zaplatených z účtov samotného Výskumného ústavu zváračského alebo množstvám rôznych darovacích zmlúv.

MECOM podvádza v zložení výrobkov NATUR - nie je to po prvý raz

Pred mesiacom upozornili členovia občianskeho združenia Prinášame nádej štátne kontrolné orgány – Slovenskú obchodnú inšpekciu a Štátnu veterinárnu a potravinovú správu SR o opakujúcej sa skutočnosti, že spoločnosť MECOM GROUP s.r.o., uvádza zavádzajúce informácie na obaloch svojich výrobkov (klamlivé označenie tovaru). Konkrétne išlo o zavádzajúce označenie výrobku z rady NATUR – salámu NATUR Vysočina, kde výrobca – MECOM na prednej strane obalu spotrebiteľom sľuboval salámu „bez éčok“ a ďalej uvádzal upresnenie – bez: konzervantov, stabilizátorov, pridaných fosforečnanov, zvýrazňovača chuti a umelých farbív.

Lipšic a šéf Penty Haščák spolu uzavreli dohodu, opakuje v Threeme Kočner

Známy advokát a exminister vnútra Daniel Lipšic bol pre Mariana Kočnera úhlavným nepriateľom, vyplýva zo zverejnenej komunikácie z aplikácie Threema. Kočner obvinený z vraždy novinára Jána Kuciaka zároveň často v Threeme spomína hlavného protagonistu kauzy Gorila a šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka, s ktorým mal v minulosti kamarátsky vzťah. Z prepisu komunikácie je pritom zrejmé, že Kočner postupne prestal Haščákovi dôverovať a na niekoľkých miestach uviedol, že Haščák a Lipšic spolu uzavreli dohodu. Lipšic pritom v minulosti vystupoval ako bojovník proti Pente.

Kto mal záujem zakrývať svoje podnikanie s Vadalovcami a ako politické strany financované Pentou ovládli po vražde Kuciaka Slovensko

Členovia občianskeho združenia Prinášame nádej – Pavol Forisch a Stanislav Žiaran (bývalí agenti tajnej služby SIS) a Václav Nedvěd (podnikateľ a protikorupčný aktivista) poskytli nové informácie o tom, kto mal hlavný záujem zakrývať stopy o obchodovaní s Vadalovcami.

Sú výsledky vyšetrovania úkladnej dvojnásobnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej v zhode so skutočnou pravdou?

Vo februári 2018 otriasla Slovenskom vražda Martiny Kušnírovej a novinára Jána Kuciaka. Našli sa vrahovia a známy je údajne aj hlavný objednávateľ. Skutočne? Je objednávateľ ten, ktorý je obvinený alebo je to len obeť politických intríg. Známe fakty hovoria, že táto dvojnásobná vražda sa stala už 21. februára večer. Na podnet príbuzných polícia vraždu objavila 25. februára a verejnosť sa o nej dozvedela 26. februára. Z pohľadu páchateľov vraždy boli k dispozícii štyri resp. päť dní, počas ktorých mohli zahladzovať možné stopy.

Mecom má problém. Najprv listéria, teraz rakovinotvorné éčka

Spoločnosť MECOM GROUP s.r.o. uvádza klamlivé informácie na obaloch svojich výrobkov. Už v minulosti sa potvrdilo, že mäsové výrobky známej Penťáckej firmy Mecom obsahovali nebezpečnú baktériu Listeriu monocytogenes. V minulosti na škandály týkajúce sa zavádzajúcich informácií na obaloch výrobkov firmy Mecom (konkrétne sa jednalo o Poľovnícke salámy) upozornil JUDr. Václav Nedvěd.

PENTA A JEJ ZLATÁ BAŇA S DOTÁCIAMI OD PPA, NEMÁ NA VÝCHODE SLOVENSKA DNA

Nedávna policajná akcia „Dobytkár“ zameraná na ťažkú korupciu ľudí prepojených na PPA (Pôdohospodárska platobná agentúra, pozn. autora), priniesla okrem razie aj zatknutia zopár zvučných mien. Postupne sa začínajú niektorým zadržaným osobám aj údajne rozväzovať jazyky, preto by sme mohli očakávať vcelku zaujímavé odhalenia, týkajúce sa kšeftovania v tejto čoraz populárnejšej inštitúcii. Všetci pevne veríme, že OČTK si svoju prácu odvedú na výbornú a preskúmajú všetky informácie, ktoré im boli poskytnuté v súvislosti s fungovaním PPA v oblasti prideľovania agrodotácií alebo záhadnými kšeftami s prideľovaním poľovných revírov. Aj tejto agende sa totiž intenzívne venovali páni z OZ Prinášame nádej – Forisch, Žiaran a Nedvěd a podali k týmto skutočnostiam niekoľko trestných oznámení.

CHÁPADLÁ CHOBOTNICE ZVANEJ PENTA, LÁMU VÄZ SPRAVODLIVOSTI.

Po policajnej akcii Búrka, ktorá bola zameraná na úplatných sudcov a ktorá na niektorých súdoch spôsobila doslova ich znefunkčnenie, zareagovali na túto hrozivú situáciu v slovenskej justícii sudcovia Okresného súdu Prešov, ktorý po obvineniach svojich kolegov z korupcie a marenia spravodlivosti žiadajú:

ŠOKUJÚCE: Príslušníci investigatívnej skupiny boli pravdepodobne otrávení!

Podľa najnovších informácií sú ďalší traja ľudia, ktorí sa podieľali na investigatívnej činnosti, pravdepodobne infikovaní neznámym vírusom.

Ďalší traja ľudia zatknutí pri akcii “Hyena” sú pravdepodobne infikovaní

Podľa najnovších informácií, ktoré mám k dispozícii, sú ďalší traja ľudia, ktorí boli v októbri 2019 zadržaní v rámci policajnej akcie “HYENA” sú pravdepodobne infikovaní. Podľa všetkého sa u týchto ľudí prejavujú podobné príznaky, ako u Pavla Forischa, o ktorom som v Eurorešpekte publikoval niekoľko článkov.

Jaroslav Haščák v súvislosti s konkurzom spoločnosti Mecom Group zavádzal dokonca aj na súde

Začiatkom tohto týždňa pokračoval na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku, súdny proces vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. V pondelok bol ako svedok vypočutý aj Jaroslav Haščák, ktorý vo výpovedi, ale aj pred budovou súdu novinárom spomenul niekoľkokrát, „nezákonné a neopodstatnené“ konkurzné konanie voči spoločnosti Mecom Group s.r.o. Humenné.

NAKA a jej podozrivé konanie v prospech Penty

Podozrivo promptné konanie vyšetrovateľa NAKA v prospech známej investičnej skupiny Penta vrhá tieň podozrenia na orgány činné v trestnom konaní. Začalo to tým, že sa investičná skupina Penta dostala do obchodného sporu s bývalým partnerom firmy Mecom Group na Ukrajine, ktorý vyústil do trestného stíhania.

Deň šiesty. Threema bola získaná zákonne. Zsuzsová do dvojnásobnej vraždy zatiahla Haščáka

Šiesty deň pojednávania v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej priniesol ďalšie výpovede obžalovaných. Prehovorila aj Alena Zsuzsová, ktorá do prípadu zatiahla šéfa Penty Jaroslava Haščáka.

Čo Haščák na súde zamlčal: Kuciakove články o Pente, ale aj zásahy do vyšetrovania Gorily

Podnikateľ a šéf Penty Jaroslav Haščák sa na súde ovládal. Dával si pozor, aby o vzťahu s Kočnerom nepovedal viac, ako nutné minimum.

Dnešný odkaz Pavla Forischa

Dnes večer sa so mnou spojil dočasný správca facebook profilu Pavla Forischa. Všetkým svojím priaznivcom, priateľom a známym odkazuje:

Bývalý príslušník SIS Pavol Forisch ako svedok v súdnom procese Kuciak, chcel vypovedať aj v iných kauzách, vrátane Gorily

Včera, 13. januára 2020 sa začal súdny proces vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ktorá sa odohrala vo februári 2018 vo Veľkej Mači. Tak isto sa včera objavil odkaz na fb profile Pavla Forischa. V závere tohto odkazu, ktorý vyznieva tak trochu ako rozlúčka je určitým spôsobom naznačené, že zdravotný stav P. Forischa je stále vážny.

O politikoch, Jánovi Kuciakovi, médiách s Pavlom Forischom a Stanislavom Žiaranom , časť 1.

V prvej časti rozhovorov som položil zopár otázok Pavlovi Forischovi, ktorý sa spoločne so svojim kolegom Stanislavom Žiaranom niekoľkokrát vyjadrili, že disponujú jasnými dôkazmi o protizákonnej činnosti vplyvných ľudí na Slovensku. Podali veľké množstvo trestných oznámení v tejto súvislosti, poukazujú na ekonomickú, ale i násilnú trestnú činnosť finančnej skupiny Penta, čím sa vôbec netaja. O svojich zisteniach v minulosti poskytli informácie niekoľkým novinárom, vrátane zavraždeného Jána Kuciaka. Svoje zistenia, týkajúce sa aj samotnej vraždy novinára, dokonca poskytli aj najvyšším predstaviteľom NAKA, niekoľko týždňov po jej spáchaní a zverejnení.

Pre koho je Pavol Forisch najväčšou hrozbou?

Nedávno sa na sociálnej sieti objavil status Pavla Forischa, v ktorom naznačil, že sa stal pravdepodobne obeťou útoku, ktorého výsledkom mala byť jeho likvidácia. Podľa indícií, ktoré spôsobili rapídne zhoršenie jeho zdravotného stavu sa má jednať o likvidáciu fyzickú. Preto je už naozaj potrebné položiť si otázku, pre koho je Pavol Forisch najväčšou hrozbou.

Preukázanie výskytu baktérie Listeria Monocytogenes, je podľa spoločnosti Mecom vydieranie

Výsledkom policajnej akcia HYENA, pri ktorej boli zadržaní Pavol Forisch a Stanislav Žiaran je obvinenie z vydierania spločnosti Mecom. Menovaní páni sa majú vydierania dopúšťať tým, že si uplatňujú vyplatenie nevysporiadaných pohľadávok od firmy Mecom Humenné. Celý finančný problém vznikol tým, že firme Mekom Ukrajina, sídliacej na Ukrajine, boli spoločnosťou Mecom Humenné dodané výrobky, ktoré obsahovali nebezpečnú baktériu Listeria Monocytogenes a bola porušená dohoda o exkluzívnom zastúpení na území Ukrajiny.

Ďalší konkurz voči spoločnosti Mecom Group sa blíži, špina ide na povrch

Dňa 19.11.2019 sa uskutoční ďalší konkurz voči spoločnosti Mecom Group, ktorá patrí do portfólia finačnej skupiny Penta. Účastníkmi konania sú aj traja páni – Pavol Forisch, Stanislav Žiaran a Václav Nedvěd. Títo páni sa netaja tým, že na spoločnosť Mecom, podali niekoľko trestných oznámení.

EXKLUZÍVNE Haščák dal zabiť Kuciaka, hovorí exsiskár Forisch

Pôsobil v Slovenskej informačnej službe, odkiaľ sa posunul do súkromnej sféry. Prezentuje sa ako lovec gaunerov, no jeho kritici ho označujú za konšpirátora a závadovú osobu. Jedna vec však pri Pavlovi Forischovi nepochybne platí – finančnú skupinu Penta nemá rád.

Bezpečnostný analytik naznačuje, že exsiskári bojujúci proti Pente a Kočnerovi boli zadržaní na objednávku určitých záujmových skupín

NAKA v utorok zadržala troch bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby. Ide o Pavla Forischa, Jána Feranca a Stanislava Žiarana. Forisch so Žiaranom často odkazujú na odkryté Bašternákove a Kočnerove kauzy a prezentujú sa ako bojovníci s nespravodli­vosťou.

Polícia zadržala Forischa a ďalších dvoch exsiskárov

Bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby Pavla Forischa, Jána Feranca a Stanislava Žiarana v utorok zadržala NAKA. V putách skončili za nedovolené ozbrojovanie, informoval portál tvnoviny.sk.

NAKA zadržala exsiskárov Feranca, Forischa a Žiarana pre drogy a ozbrojovanie

Trojica bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby (SIS) skončila v putách. Mal by byť medzi nimi aj Pavol Forisch, ktorý spolupracoval s poslancom Jozefom Rajtárom, odídencom z SaS, a ktorý sa mal podpísať pod diskreditačnú kampaň proti europoslankyni Lucii Ďuriš Nicholsonovej (SaS). Polícia zatiaľ k prípadu poskytla len strohé informácie.

Kočner ešte neotvoril svoj trezor, povedal vo veľkom rozhovore pre Aktuality.sk šéf vyšetrovacieho tímu Gorila

Lukáš Kyselica potvrdil autenticitu nahrávky týkajúcej sa kauzy Gorila, čo by malo pomôcť preukázať relevantné skutočnosti, ktoré budú viesť k trestnoprávnej dohre a určeniu konkrétnych vinníkov, nesúcich zodpovednosť.

Konkurzné útoky na mäsiarsky biznis Penty nekončia, Mecom Group hovorí o vydieraní

Ani tri súdom zamietnuté pokusy o vyhlásenie konkurzu na mäsokombinát Mecom Group neodradili kontroverzné firmy v pokračovaní predkladania návrhov na začatie konkurzu.

Podnikateľ Jaroslav Haščák vypovedal na NAKA v Nitre, prehovoril o vzťahu s Kočnerom

Finančník Jaroslav Haščák vypovedal na Národnej kriminálnej agentúre. Výsluch súvisel s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka, pri ktorej zastrelili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú.

Denník N tvrdí, že obhajobu Pavla Ruska platí Haščák

V kauzách Gorila a zmenky mali Marian K. a šéf finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák spoločný záujem, aby Pavol R. nesvedčil proti nim. Podľa správ z Threemy mu zrejme chceli pomôcť vo veci objednávky vraždy Silvie Volzovej. Informuje o tom Denník N

Peter Tóth vypovedal, že prokurátor Kováčik vynášal Bödörovi informácie

„Keď bola osoba Pavol Forisch vypovedať na prokuratúre, kam doniesla aj nahrávku predstaviteľov Za slušné Slovensko, o ktorej si Forisch myslel, že dokazuje, že sú platení zo zahraničia, tak ju Bödör dostal od Kováčika do 24 hodín po Forischovej výpovedi," vypovedal Tóth.

Kto vedel o príprave vraždy Kuciaka a kto financuje politické strany...

Kto vedel o príprave vraždy Kuciaka a kto financuje politické strany. Kto okráda a drancuje našu krajinu. Kto šéfuje v politike a kto rabuje zdravotníctvo. Hostia sú bývalí príslušníci tajnej služby SIS : Pavol Forisch a Stanislav Žiaran

Falošný dokument o prostitúcii podľa polície Nicholsonovej neuškodil

V čase, keď sa v parlamente diskutovalo o plagiáte šéfa SNS Andreja Danka, zorganizoval nezaradený poslanec Peter Marček tlačovú konferenciu, kde naznačoval, že Lucia Ďuriš Nicholsonová z SaS je prostitútka.

Ku Kočnerovej SMS Haščákovi existuje Forischova nahrávka

Na schôdzke s bývalým príslušníkom SIS Pavlom Forischom vtedy údajne Kočner požiadal o dodanie podkladov na diskreditáciu a kriminalizáciu šéfa vyšetrovacieho tímu kauzy Gorila Lukáša Kyselicu. Forisch si stretnutie nahrával. Informujú viaceré slovenské média.

Známa SMS Kočnera šéfovi Penty má mať pokračovanie: V spise je údajne aj nahrávka

To, že kontroverzný podnikateľ Marian Kočner poslal šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi v januári 2018 správu, kde píše o „odjebaní čuráka“, je už verejnosti známa vec. V marci bol potom zastrelený investigatívny novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica.

Kočnerovu SMS Haščákovi má dokresľovať nahrávka. Polícia o nej mlčí

Vraj to bolo v hoteli Albrecht v Bratislave. Zhruba v čase, keď Marian Kočner oznamoval SMS správou šéfovi finančnej skupiny Penta Jaroslavovi Haščákovi, že pracuje na odstránení „čuráka“.

Mecom sa sporí o peniaze a množstvo baktérií v mäse

Testy vykonané v Česku potvrdili prítomnosť listérie vo výrobkoch Mecomu. Začiatkom apríla sa skončil dvojmesačný sprísnený hygienický režim v závode Mecomu Group v Humennom, ktorý vlastní finančná skupina Penta. Tamojšia regionálna veterinárna a potravinová správa zrušila opatrenia na odstránenie hygienických nedostatkov, ktoré zaviedla pre výskyt listérie vo výrobe, ako aj v hotových výrobkoch Mecomu.

Ďalšie svedectvá o Kuciakovi, Haščákovi, Kiskovi, Čaputovej, mimovládkach a mafii v parlamente

Hosťami relácie Konšpiračný byt v Slobodnom vysielači boli Pavol Forisch a Stanislav Žiaran – bývalí agenti tajnej služby SIS a Václav Nedvěd – podnikateľ a protikorupčný aktivista.

Rozbieha sa Gorila 2, držme si klobúky

ŽIARAN: Pevne verím, že sa nám to všetkým podarí a že túto krajinu privedieme na tú správnu cestu, pretože to, čo si tu už dovoľujú oligarchovia, je moc. Nemyslím tým len to, že nevyplácajú živnostníkov, že okrádajú tento štát. Už tu nechávajú zabíjať ľudí a robia tu štátne prevraty, robia tu činnosť, ktorá je proti občanom.

Blaha: Médiá veselo ignorujú vyjadrenia bývalých príslušníkov SIS Forischa a Žiarana, že za vraždou Kuciaka je šéf Penty Haščák

Predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti a poslanec za Smer-SD Luboš Blaha vo svojom príspevku na Facebooku reagoval na závažné informácie, ktoré odzneli na InfoVojne.

Exagenti SIS: vražda Kuciaka mala vyvolať štátny prevrat

Čitateľom DENNÍKa POLITIKA prinášame v úplnej a necenzúrovanej podobe článok z webportalu infovojna. V relácii Informačná Vojna s Norbertom Lichtnerom, ktorú 29. marca odvysielalo internetové rádio InfoVojna, boli hosťami bývalí príslušníci tajnej služby Stanislav Žiaran a Pavol Forisch, ktorí sa počas svojho pôsobenia v SIS venovali ekonomickej kriminalite.

Forisch: Za vraždou Kuciaka je šéf Penty Haščák. Cieľom bol štátny prevrat, zmarenie vyšetrovania Gorily a s podporou USA dosadenie pravicovej vlády

Bývalí príslušníci Slovenskej informačnej služby sa na základe doteraz zhromaždených dôkazov a indícií domnievajú, že za týmto zločinom stála finančná skupina Penta a jej šéf Jaroslav Haščák. V relácii Informačná Vojna s Norbertom Lichtnerom, ktorú 29. marca odvysielalo internetové rádio InfoVojna, boli hosťami bývalí príslušníci tajnej služby Stanislav Žiaran a Pavol Forisch, ktorí sa počas svojho pôsobenia v SIS venovali ekonomickej kriminalite. Boli zároveň tými osobami, ktoré zavraždenému novinárovi poskytli dôležité informácie ohľadne Mariana Kočnera, kauzy Mecom a finančnej skupiny Penta.

Kočner z väzby predáva byty v centre Bratislavy, peniaze dostane jeho dcéra

Cena jedného bytu je na úrovni 300-tisíc eur. Spoločnosť vyplatí časť peňazí Kočnerovej dcére. Podnikateľ Marian Kočner, ktorý je momentálne vo väzbe, začal rozpredávať majetok. Podľa informácií denníka Sme Kočnerova firma Správa a inkaso pohľadávok predala na konci februára tri byty v bratislavskom Starom meste komplexe Urbanic na Cintorínskej ulici. Cena jedného bytu je na úrovni 300-tisíc eur.

Kočnerov výhražný telefonát prišiel krátko po stretnutí Kuciaka s Pentou

Investigatívne Centrum Jána Kuciaka zverejnilo archivovanú správu zavraždeného novinára, ktorá potvrdzuje, že výhražný telefonát od M. Kočnera prišiel krátko po stretnutí s predstaviteľmi Penty k článku o mäsokombináte Mecom. Keď šéf Penty Jaroslav Haščák v rozhovore pre Aktuality.sk vysvetľoval esemesku od Kočnera o odj…ní ču…a, povedal, že články zavraždeného novinára Jána Kuciaka nevnímal ako príliš kritické.

Penta si zavolala Kuciaka, o pár minút neskôr sa mu vyhrážal Kočner. Finančná skupina súvislosť odmieta

Ľudia z finančnej skupiny chceli kauzu okolo mäsokombinátu Kuciakovi vysvetliť týždeň po zverejnení článku, preto si ho zavolali na stretnutie.

Penta si zavolala Kuciaka a krátko na to sa mu ozval nervózny Kočner

Vyhrážky Mariana Kočnera o „zbieraní špiny“ si Ján Kuciak vypočul len krátko po tom, ako v septembri 2017 malo začať jeho stretnutie s predstaviteľmi Penty k článku o mäsokombiná­te Mecom.

Šéf Penty se snaží vysvětlit svoji komunikaci s Kočnerem. Nedaří se mu to

Spolumajitel finanční skupiny Penta Investments Jaroslav Haščák prolomil svou mlčenlivost vůči médiím. Do světa se totiž dostala sms komunikace z ledna 2018 (měsíc před Kuciakovou vraždou) mezi ním a Mariánem Kočnerem. Kočner v ní píše, že už pracuje „na odj***ní ču****“. Na to Haščák odpovídá: „řekneme si, až budeme spolu.“

Minúta po minútem

Penta reaguje na správu, že Kočner sa vyhrážal Kuciakovi len pár minút po tom, ako Kuciak odišiel zo sídla finančnej skupiny: „To, čo viem k tomu proaktívne povedať je, že vylučujeme akúkoľvek súvislosť telefonátu M. Kočnera Kuciakovi s návštevou J. Kuciaka v sídle Penty na tému kauzy Mecom,“ uviedol manažér Penty pre externé vzťahy Martin Danko.

Správa od Kuciaka: Kočner sa mu vyhrážal krátko po rokovaní v kauze Mecom

Rozhovor Mariana Kočnera s Jánom Kuciakom sa odohral len pár minút po tom, ako Kuciak odišiel z Digital Parku, kde bol kvôli kauze Mecom. Česká investigace.cz disponuje správou od Jána Kuciaka, ktorú poslal svojej kamarátke a kolegyni. Vysvetľuje v nej, že krátko po rokovaní v budove Penty, kde sídli aj firma Mecom, na začiatku septembra 2017, mu zatelefonoval Marian Kočner. Ide o známy telefonát, v ktorom sa Kočner Kuciakovi vyhrážal.

Kočner sa Kuciakovi vyhrážal krátko po novinárovej návšteve v sídle Penty

Rozhovor Mariana Kočnera s Jánom Kuciakom sa odohral len pár minút po tom, ako Kuciak odišiel z Digital Parku, kde bol kvôli kauze Mecom. Česká investigace.cz disponuje správou od Jána Kuciaka, ktorú poslal svojej kamarátke a kolegyni. Vysvetľuje v nej, že krátko po rokovaní v budove Penty, kde sídli aj firma Mecom, na začiatku septembra 2017, mu zatelefonoval Marian Kočner. Ide o známy telefonát, v ktorom sa Kočner Kuciakovi vyhrážal.

Haščák z Penty exkluzívne: O Kuciakovej vražde, Kočnerových esemeskách aj nahrávkach Gorily

Od kauzy Gorila, ktorá poškodila jeho reputáciu aj biznis, odmietal žiadosti o otvorený rozhovor. Názor zmenil až po zverejnení vulgárnej esemesky, v ktorej mu Marian Kočner – mesiac pred vraždou Jána Kuciaka – napísal, že chce „od..bať čuráka“. „Radšej budem žiť s povesťou korupčníka a mať goriliu hlavu, ako byť spájaný s vraždou,“ hovorí v exkluzívnom rozhovore pre Aktuality.sk spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák.

Haščák z Penty sa pokúsil zmenšiť silu Kočnerových slov, neskočme mu na to

Šéf Penty hovorí, že Kočnera ani len nepodozrieval. Rostasova agresivita sa bude stupňovať, kým ho nezavrú. Ministerstvo zahraničia hovorí, že Danko je nebezpečný ignorant.

Lipšic zastupuje jednu z firiem Penty Mecom. Nevidí v tom problém, komentuje SMS Haščáka a Kočnera

„Mecom je poškodený vo veci, kde sú objektom vydierania. Zastupujem viaceré veľké spoločnosti, ktoré sú cieľom rôznych podvodných konaní. Keďže sú poškodení, tak s tým problém nemám.“ Komentoval svoje postavenie advokáta Lipšic pre Denník N.

Debata

Podľa rukopisu spoznáš znalca. Poslanec Ľubomír Galko, ktorého premiérka Iveta Radičová odvolala z funkcie ministra obrany za odpočúvanie (aj) novinárov, má návod, ako zistiť, či Robert Fico vydieral Andreja Kisku: odpočúvať! Legálne, pravdaže. Asi stačí prešpikovať verejný priestor a podľa momentálnej nálady priložiť ucho k dielu.

Šéfredaktor Aktuality.sk bráni spolumajiteľa Penty a informáciu, že by bol Haščák objednávateľom Kuciakovej vraždy bagatelizuje

Alena Zsuzsová povedala, že Jaroslav Haščák prostredníctvom médií rozšíril informáciu, že za objednaním Kuciakovej vraždy prostredníctvom Zsuzsovej stojí Marian Kočner, aby tým odpútal pozornosť od svojej osoby. Peter Bárdy ako šéfredaktor Aktuality.sk napriek týmto závažným informáciám stále poukazuje na Kočnera a Zsuzsovej výpoveď bagatelizuje.

Mal niekto plán? Forisch tvrdí, že Šeliga dostával peniaze zo zahraničných mimovládok a Esetu v čase, keď bol Ján Kuciak ešte nažive a hnutie Za slušné Slovensko neexistovalo

Pred mesiacom sme informovali o podaní trestného oznámenia na hlavných organizátorov hnutia Za Slušné Slovensko Pavlom Forischom, bývalým príslušníkom tajnej služby, ktorý má blízke vzťahy s poslancom NR SR Jozefom Rajtárom (SaS). Forisch najnovšie v rozhovore pre server infovojna.sk uviedol podrobnosti o financovaní Juraja Šeligu zo zahraničných mimovládnych organizácií

Bývalý príslušník SIS v rozhovore pre InfoVojna: Kuciak bol nažive, keď začali chodiť neexistujúcemu Slušnému Slovensku peniaze

Som bývalý príslušník SIS. Tak začína z nášho pohľadu prelomový rozhovor, na internetovom rádiu InfoVojna s Pavlom Forischom. Jeho meno a aktivity ste mohli postrehnúť hlavne v súvislosti s kauzou MEKOM, neobchádza finančnú skupinu PENTA ani ESET, Nicholsonová z neho chytí ďalší “hysák” a to nie len za jej aktivity v Kanade ale aj na Slovensku.

(ne)Kvalita slovenských potravín

Hostia: JUDr. Václav Nedvěd, Ing. Stanislav Žiaran

„Bordelmama“ Nicholsonová a pedofil Mika? Objavil sa škandalózny dokument. Máme aj stanovisko polície v Ottawe

Obvinenia z obchodu s bielym mäsom vytiahol bývalý siskár Pavol Forisch, ktorý stojí aj za trestnými oznámeniami na organizátorov protestov Za slušné Slovensko. Okrem nej má byť „v kaši“ aj Václav Mika, ktorého dokument obviňuje z pedofílie

K trestnému oznámeniu na organizátorov protestov sa prihlásil Pavol Forisch

Za trestným oznámením na organizátorov protestov Za slušné Slovensko by mal byť Pavol Forisch, blízky spolupracovník poslanca SaS Jozefa Rajtára. Na sociálnej sieti to uviedol vládny Smer-SD.

Schéma od exsiskára? Príbeh Bašternákových vratiek sa odsúdením na prvostupňovom sude v jednej kauze nekončí

Poslanec za SaS Jozef Rajtár na Generálnej prokuratúre SR podal trestné oznámenie v súvislosti so skutkami, ktoré sa týkajú bytového komplexu Bonaparte.

NAKA vypočúva organizátorov protestov Za slušné Slovensko, chce výpisy z účtov

Protikorupčná jednotka na príkaz šéfa NAKA Petra Hraška žiada od organizátorov demonštrácií po vražde Jána Kuciaka výpisy z účtov a vyšetrovateľ im hovorí o štátnom prevrate. V piatok bude ďalší protest.

Fico štve Kisku. Budu bránit slušné lidi, řekl prezident po výslechu organizátorů protestů

Prezident Andrej Kiska tvrdě reagoval na Roberta Fica, který prohlašuje, že protesty Za slušné Slovensko byly pokusem o převrat placený Georgem Sorosem a na informace, že organizátory protestů vyšetřuje NAKA. Píše o tom Denník N.

Rajtár podal ďalšie trestné oznámenie v kauze Bonaparte

Poslanec Národnej rady (NR) Jozef Rajtár (SaS) podal v stredu na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie v kauze komplexu Bonaparte. Rajtár informoval, že obsahom oznámenia majú byť komplexne zmapované podvody na DPH a prevody bytov.

Je rozhodnuté. Súd posiela Bašternáka na päť rokov do väzenia

Podnikateľ Ladislav Bašternák je vinný zo spáchania zločinu neodvedenia dane a poistného, za čo dostal nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Previnil sa uplatnením neoprávnenej vratky DPH voči svojej spoločnosti BL 202 vo výške takmer dva milióny eur.

Ledva zmaturovala a niekomu vyčíta rigoróznu prácu, pustil sa smerák Blaha do Ďuriš Nicholsonovej

Profesúra Ivety Radičovej je podľa poslanca NR SR za Smer-SD Ľuboša Blahu pre školstvo omnoho väčší problém ako rigorózna práca Andreja Danka, pretože ten v akademickom prostredí nepôsobí.

Kočner úraduje aj z väzby, snažia sa opäť previesť Technopol

Nehnuteľnosti blokuje prokuratúra aj súd, nemusí to stačiť. Na jednom z listov v anonymnej zásielke, v ktorej boli dokumenty k ďalšiemu prevodu Technopolu, bol nakreslený veľký smajlík. List môže pochádzať od ľudí z partie okolo Mariana Kočnera.

Dobré ráno: Ako sme sa dostali až sem? Kto nechal Kočnera vyrásť

Marian Kočner sa počas desaťročí pravidelne objavoval pri zvláštnych kauzách. Nielen pri zmenkách, ale aj pri zvláštnych prevodoch nehnuteľností – v Technopole, pri golfovom areáli v Báči, či kauze Donovaly, kde sa striedali majitelia luxusných hotelov hneď trikrát.

Paroubek: Kiska, zrejme za pomoci zahraničných spravodajských služieb, takmer vykonal štátny prevrat

Jiří Paroubek, ktorý pôsobil ako premiér Českej republiky v rokoch 2005 – 2006, okomentoval situáciu na Slovensku po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Podľa bývalého českého premiéra sa slovenský prezident Andrej Kiska zrejme pokúsil o štátny prevrat s pomocou niektorých zahraničných spravodajských služieb

Konkurz na tretí pokus. Kontroverzní Ukrajinci skúšajú opäť položiť Mecom

Na súd ho posiela bratislavská firma Fromex, ktorá voči potravinárskej spoločnosti z portfólia finančnej skupiny Penta eviduje pohľadávku vo výške osemtisíc eur. Fromex ale obchodným partnerom producenta mäsových pochutín nikdy nebola, majiteľom pohľadávky sa stala na základe jej postúpenia.

Polícia zatkla Ruska, Kočner po výsluchu ostáva v cele

Vyšetrovateľ Národnej jednotky finančnej polície NAKA obvinil Mariána Kočnera a Pavla Ruska z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov v jednočinnom súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Informoval hovorca Prezídia Policajného zboru SR Martin Wäldl.

Polícia zatkla Mariana Kočnera

Podnikateľ, ktorý bol roky beztrestný napriek viacerým vážnym podozreniam, je podozrivý z falšovania zmeniek voči televízii Markíza. Informuje o tom Denník N, ktorému to potvrdil zdroj z prostredia polície aj prokuratúry.

Dezinfikovali mäsokombinát na východe Slovenska. Všetko pre nakazenú slaninu

Analýzou sa totiž podľa veterinárov v dvoch vzorkách slaniny vyrobenej v tomto závode zistila prítomnosť Listerie monocytogenes. K dezinfekcii nad rámec bežných sanitačných opatrení došlo podľa výrobného riaditeľa spoločnosti Miroslava Matviju od príjmu mäsa až po expedíciu výrobkov.

Mecom sa v Humennom bližšie pozrie na hygienu, dôvodom bola listéria v slanine

V závode spoločnosti Mecom Group v Humennom sa v piatok začali hĺbkové sanitačné opatrenia, ktoré boli avizované v súvislosti s predošlými zisteniami lokálnej Regionálnej a veterinárnej správy o výskyte baktérie Listeria monocytogenes.

Slaninu od Mecomu sťahujú z trhu. Našli v nej listériu

Veterinári vykonali na popud spotrebiteľa inšpekciu v mäsiarskej firme Mecom. Analyzovali vzorky výrobkov „Selection Schneider Bačova slanina“ a „Anglická slanina“.

Mäsokombinát Penty rieši polícia. Podľa finančnej skupiny ide o šikanu

Podľa zistení Aktuality.sk začala polícia v Prešove trestné stíhanie, ktoré sa týka konkurzného konania voči najväčšiemu mäsokombinátu na Slovensku firme Mecom Group, ktorú vlastní finančná skupina Penta.

Špinavé praktiky: Čo spája konkurz v Mecom Group a vraždu Ernesta Valka?

Prešovský sudca Tomáš Novák v týchto dňoch rozhodne, či vyhlási bankrot na najväčší slovenský mäsokombinát Mecom v Humennom. Konkurz žiada vyhlásiť ukrajinská firma Mekom Ukrajina a v jej mene koná bývalý siskár Pavol Forisch.

Prezidenta zaujímal aj súdny spor Mecomu

V Humennom Andrej Kiska navštívil najväčšieho spracovateľa mäsa na Slovensku. Vo firme sa prezident najprv stretol s vedením. Neskôr si po splnení a dodržaní prísnych hygienických pravidiel prezrel časť výrobných priestorov. V humenskom závode pracuje 560 ľudí.

Byty podobne ako Bašternák mala prevádzať aj J&T, tvrdí SaS

Schémy prevodov bytov ako v prípade kauzy Bašternák neboli počas vlády Smeru-SD výnimkou. Tvrdia to liberáli z SaS, podľa ktorých podobné prevody bytov uskutočnila napríklad aj skupina J&T v prípade bytov z projektu River Park.

Súd rieši, či vyhlási bankrot na najväčší mäsokombinát

Konkurz Mecomu žiada firma z Ukrajiny. Mäsokombinát tvrdí, že obchodný spor neohrozuje dodávky do obchodov. Penta na mäse dlhodobo prerába.

Mecom je v konkurznom konaní. Firma s 1850 ľuďmi bankrot odmieta

Mecom, ktorý je považovaný za najväčší mäsokombinát na Slovensku, je ohrozený bankrotom. Informáciu priniesol web Sme.sk s tým, že konkurz Mecomu žiada ukrajinská firma.

Kočnerove firmy vyšetrujú pre podozrivé prevody bytov

Schránková spoločnosť CDI, cez ktorú išli nezákonné prevody domu Glance House, sa ukázala v ďalšej kauze. Policajti vyšetrujú podozrivé prevody nehnuteľností medzi firmami podnikateľa Mariána Kočnera, ktorý figuruje aj v kauze Glance House.