30. 1. 2020

ŠOKUJÚCE: Príslušníci investigatívnej skupiny boli pravdepodobne otrávení!

Podľa najnovších informácií sú ďalší traja ľudia, ktorí sa podieľali na investigatívnej činnosti, pravdepodobne infikovaní neznámym vírusom.

Podľa dostupných informácií sa u týchto ľudí prejavujú podobné príznaky ako u Pavla Forischa – jedného z hlavných aktérov, ktorý sa podieľa na odhaľovaní pravdy z pozadia vraždy investigatívneho novinára ako aj ekonomicko-trestnej činnosti viacerých súkromných subjektov.

Pavol Forisch, Stanislav Žiaran a Ján Feranc, spolu z ďalšími vedú občianske združenie „Prinášame nádej“ a ďalej tím investigatívcov pod názvom ZIFOR-M, ktorý je zložený z prevažne bývalých príslušníkov SIS.

Títo muži slúžili štátu a boli špeciálne vytrénovaní k získavaniu citlivých informácií aby zabezpečovali našu národnú bezpečnosť. Ďalej sú títo muži viazaný mlčanlivosťou k ich činnosti v SIS avšak boli to práve oni, ktorí dodávali informácie zavraždenému novinárovi Jánovi Kuciakovi o trestnej činnosti Mariána Kočnera a jemu podobných. Dôležitým faktom ktorý treba spomenúť je, že v ich hľadáčiku je práve finančná skupina Penta na ktorú podali už niekoľko trestných oznámení za mediálne známu kauzu Mecom Humenné ale zverejňujú aj informácie ohľadom iných spoločností, ktoré patria Pente ako napríklad Svet zdravia a ďalšie.

Nepohodlné osoby?

V októbri minulého roka boli Pavol Forisch, Stanislav Žiaran a ďalší zadržaný políciou v rámci akcie s názvom „HYENA“. O pár dni boli však presne v zákonnej lehote prepustení na slobodu. Podľa vyjadrenia Pavla Forischa mala táto akcia za cieľ zdiskreditovať ich osoby pred verejnosťou a spôsobiť psychický nátlak voči ich rodinám. Pavol Forisch vo svojom vyjadrení uviedol že polícia pri domovej prehliadke tak isto zaistila jeho kompletnú lekársku správu, ktorú si uchovával u seba v byte a ktorá však nijak nesúvisela s predmetom jeho zadržania. Domnieva sa že ide o klasický postup tzv. „boja s neželanou osobou“.

Tento postup je v určitom smere totožný aj so stratégiou ktorú neváhal použiť aj Marián Kočner. Ide o trojbodovú stratégiu: zastrašovanie, diskreditácia a následne fyzická likvidácia.

Po tomto vyjadrení skončil Pavol Forisch vo vážnom stave a naďalej sa lieči. Požiadal o politický azyl v Nórsku a dnes sa teda už nenachádza na území Slovenska práve z obavy o svoj život.

Ťahá za nitky Penta?

Pred viac ako týždňom na hlavnom pojednávaní v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vypovedala obžalovaná Alena Zsuzsová, že Jaroslav Haščák ktorý v danom prípade figuruje ako svedok, mal dôvod objednať si vraždu Kuciaka a urobil to tak, aby stopa viedla ku Kočnerovi. Vraj dal Haščák sledovať Zsuzsovú a vďaka tomu zistil, že má blízky vzťah so Zoltánom Andruskóm. Práve on mal dostať objednávku na vraždu Kuciaka od Haščáka. Haščák to mal vraj vopred pripravené tak, aby podozrenie padlo na Zsuzsovú a cez ňu nakoniec na Kočnera uvádza na svojom internetovom portáli TV Markíza.

Motív na odstránenie Pavla Forischa môže byť aj kauza najväčšieho mäsokombinátu na Slovensku – MECOM Humenné, ktorý patrí do portfólia finančnej skupiny Penta a ktorý si v minulosti vyslúžil aj pozornosť vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku, ktorý mäsokombinát vehementne chválil.

V tomto prípade vedie Pavol Forisch spor a spolu so Stanislavom Žiaranom upozorňovali podľa ich slov na viaceré nezrovnalosti v účtovníctve ohľadom pohľadávok spomínanej firmy. Tieto informácie opäť ďalej poskytovali dnes už zavraždenému Jánovi Kuciakovi, ktorý sa bol osobne ohľadom týchto skutočností informovať aj priamo v sídle Penty, svedka Jaroslava Haščáka. Môžeme sa domnievať, že jedna z takýchto návštev sa mu mohla stať práve osudným, keďže Jánovi Kuciakovi po jednej z týchto návštev volal sám Marián Kočner, ktorý mu vyslovene zveril informáciu, že sa mu bude „špeciálne venovať“.

Spor má dodnes veľmi zdĺhavú súdnu dohru ale faktom ostáva, že spomínaní páni sa zapríčinili na odhalení vážnych hygienických nedostatkov v mäsokombináte a napomohli tak k tomu aby hygienická kontrola objavila prítomnosť baktérie „Listeria monocytogenes“ ktorá môže byť pre človeka smrteľná.

Smutným obrazom tohto celého zostáva fakt, že ľudia ktorí sa zapríčinili o odhalenie smrteľnej baktérie a teda priamo zachránili zdravie bežným konzumentom, sú dnes ohrozovaní na vlastnom zdraví neznámym páchateľom.

Nedá sa mi ukončiť tento článok inak ako výrokom:

„Najviac nenávidení sú tí, ktorí hovoria pravdu“