27. 3. 2019

Minúta po minútem

Penta reaguje na správu, že Kočner sa vyhrážal Kuciakovi len pár minút po tom, ako Kuciak odišiel zo sídla finančnej skupiny: „To, čo viem k tomu proaktívne povedať je, že vylučujeme akúkoľvek súvislosť telefonátu M. Kočnera Kuciakovi s návštevou J. Kuciaka v sídle Penty na tému kauzy Mecom,“ uviedol manažér Penty pre externé vzťahy Martin Danko.

„To, čo Ján Kuciak riešil ohľadom kauzy Mecom, nemá žiadny súvis s agendou M. Kočnera. S Jánom Kuciakom ohľadom kauzy Mecom komunikoval hovorca Penty Gabriel Tóth a manažér Penty zodpovedný za Mecom Marián Slivovič. Išlo o úplne štandardnú komunikáciu medzi respondentom a novinárom. Z našej strany neboli žiadne výhrady voči tomu, ako Ján Kuciak o tejto kauze informoval. Skôr naopak, vnímali sme ho ako novinára, ktorý si držal odstup od dezinformácií, ktoré v tejto veci šírili páni Forisch a Žiaran, ktorí Mecom vydierali,“ dodal Danko.

„Predpokladáme, že muž, o ktorom sa Ján Kuciak v citovanej sms zmieňuje (ten, ktorý mu mal dať množstvo materiálov na Pentu), je práve Pavol Forisch,“ povedal Danko.

„Z komunikácie Jana Kuciaka s Kočnerom je zrejmé, že sa nijako a v ničom netýkala kauzy Mecom,“ uzavrel Danko.