4. 6. 2023

Minister Naď zrušil rozhodnutie vlastného ministerstva

Priatelia, pred časom sme sa pýtali Ministerstva obrany, koľko ešte nalietali naše údajne „uzemnené“ MiG-29 po tom, čo ich údajne naši politici „uzemnili“ ako nepotrebné „šroty“. A nepýtali sme sa to náhodou… Ale o tom inokedy… Zároveň sme ministerstvo obrany dopytovali na zmluvy na základe ktorých SR získala a prevádzkovala vojenskú techniku – stíhačky MiG-29 a systém protivzdušnej obrany S-300 z delenia majetku ČSFR a deblokácií ruského dlhu.

https://www.prinasamenadej.sk/post/show/273

Časť zmluvy týkajúcej sa získania MiG-ov z deblokácie ruského dlhu sme získali z iných zdrojov a zverejnili ako doplnenie trestného oznámenia vo veci neoprávneného odovzdania vojenskej techniky na Ukrajinu.

https://www.prinasamenadej.sk/post/show/280

Ministerstvo obrany sa našu žiadosť pokúsilo zamiesť pod koberec so štandardným odôvodnením akým sa snažia zneistiť a odpálkovať bežných žiadateľov o informácie v zmysle infozákona. Kopec všeobecného právnického textu ktorý s dopytovanými otázkami nezvykne mať veľa spoločného. Úradníci ministerstva obrany používajú stále ten istý text… CTRL+C , CTRL+V … Štátny aparát kreativitou a vedomosťami veľmi neovplýva. Myslím že to poznáte. :)

https://www.prinasamenadej.sk/…_odpoved.pdf

My sa nevzdávame a podali sme voči rozhodnutiu ministerstva obrany zákonný rozklad.

https://www.prinasamenadej.sk/…iu_MO_SR.pdf

Rozhodnutie ministerstva obrany SR bolo tak odfláknuté, že na základe nášho rozkladu ho dokonca musel zrušiť samotný minister Naď a vrátil ministerstvu na ďalšie konanie.

https://www.prinasamenadej.sk/…_2023-RK.pdf

Nevzdávajme to priatelia. Nenechajme sa odbiť štátnou mocou ktorá zatĺka a kryje zločincov. Bojujme ďalej !