23. 7. 2020

Trestné oznámenie za kauzu Carlton

Členovia občianskeho združenia Prinášame nádej podali v kauze hotela Carlton trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru pre podozrenie zo spáchania trestného činu Založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a korupčných trestných činov. Dnes prišlo z Úradu špeciálnej prokuratúry oznámenie o postúpení podania na NAKU.

O tomto prípade je potrebné informovať aj širokú verejnosť, pretože prípad hotela Carlton ukazuje ako sa na Slovensku môžu urobiť zmeny v obchodnej spoločnosti ako napríklad odvolať konateľa spoločnosti alebo navýšiť základné imanie na základe vymysleného rozhodnutia jediného spoločníka a pozmeneného výpisu z obchodného registra.

V kauze Carlton podpísali spolumajitelia ESETU Rudolf Hrubý a Maroš Grund vymyslené rozhodnutie jediného spoločníka, ktoré bolo v rozpore s aktuálny stavom v spoločnosti. Na základe tohto dokumentu boli pracovníkom obchodného registra JUDr. Jurajom Kürtim expresne zapísané zmeny v spoločnosti, ktorá ovláda hotel Carlton v prospech „eseťákov". Súčasne sudcovia a súdny úradníci OS Bratislava I dokonca ignorovali aj neodkladné opatrenie vydané OS Bratislava V, ktoré osobám Rudolf Hrubý a Maroš Grund nariadilo povinnosť zdržať sa výkonu práv spoločníkov a členov štatutárneho orgánu v spoločnostiach ovládajúcich hotel Carlton. To akým spôsobom pracovali niektorý sudcovia a úradníci na tomto súde je alarmujúce a členovia o.z. Prinášame nádej majú indície, že tento prípad nieje ojedinelý.

Po policajnej akcii Búrka sa dostala na verejnosť komunikácia podpredsedu OS Bratislava I JUDr. Vladimíra Sklenku s Mariánom Kočnerom, ktorá potvrdila informácie o podvodoch a ovplyvňovaní niektorých súdnych konaní na OS Bratislava I a „pracovné“ praktiky niekoľkých sudcov, ktorý sú schopný pre svoj vlastný prospech zapredať morálku sudcovského stavu a rozhodovať na základe požiadavok rôznych osôb, ktoré im za „objednané“ rozhodnutia poskytujú finančné odmeny alebo rôzne ďalšie výhody.