1. 2. 2023

Z TMY NA SVETLO časť 10. - Otázky a odpovede + bonus: Lipšic a ÚŠP

1/ Otázka pre pána Forischa. Akú inú krajinu namiesto Nórska by ste si vybrali na azyl ak by ste vedeli, že Nórsko je na tom tak ako je? Dakujem Ján K.

Pavlova odpoveď:

Asi by som to riskol ešte raz ale hneď od začiatku by som si najal advokáta, ktorého mám teraz. Viem prečo sa pýtate, ale hneď vám odpoviem, že krajiny ktoré nie sú členmi NATO by pre udelenie azylu vyžadovali aby som im vyzradil informácie zo spravodajských služieb. S tým som aj počítal keď som sa rozhodoval. No keď som opúšťal Slovensko, opúšťal som systém a nie krajinu. Vyzradenie informácií by ohrozilo krajinu, občanov a nie systém proti ktorému bojujem.

2/ Dobrý večer. Všetci by radi videli diskreditačné videá „upratovačky“ , o ktorých hovoril p.Forisch v rozhovore na tom byte v dokumente. Dá sa k nim dostať? Michal D.

Pavlova odpoveď:

Hovoriť o diskreditačných videách je silné slovo, diskreditačné by boli keby som nimi niekoho chcel diskreditovať . Niektoré môžeme predať , keď som ich však ponúkol napríklad Piussi pri natáčaní Ukradnutého štátu, tak odmietla zaplatiť chcela ich zadarmo. Samozrejme ona nezabudla v dokumente povedať, že nič nedostala, ale zabudla povedať, že odmietla zaplatiť. Takže zadarmo natáčať som ju nechal, ale aby som jej dával čokoľvek čo stalo námahu a boli s tým náklady je trocha moc. V tomto svete nič nie je zadarmo a ja som ich tiež nezískal za pekné oči. Samozrejme chcela len kompromitujúce veci čo nie sú predmetom nášho záujmu. Za to informácie o pozadí prevratu a vraždy Kuciaka, o ktorých som hovoril pri natáčaní, sa z dokumentu zázračne vytratili. Preto som aj trochu sklamaný, že ľudia ma väčšinou oslovujú s intrigami a bulvárnymi správami. Takže poprosím kto nemá záujem o prácu, ktorej sa venujeme ale len o pikošky nech si kúpi Nový čas. Prinášame nádej je občianske združenie, v ktorom robíme niečo spoločne a ľudia, ktorým sa to páči nás podporujú. My nie sme nadácia, ktorá rozdáva dary. To znamená, že aj informácie či dôkazy, alebo kompro materiály, slúžia výhradne pre odhaľovanie zločinov či káuz. Keď máte o niečo záujem pošlite požiadavku, my komerčným spôsobom s vami vyriešime pokiaľ to bude v našich silách, pretože to je tiež možnosť ako financovať naše aktivity.

3/ chcem sa Palina opýtať čo ako obyčajný smrteľník a sivá myška môžem okrem finančnej pomoci urobiť aby aspoň aká taká spravodlivosť v našej krásnej vlasti nastala…Jana B.

Pavlova odpoveď:

Každý z nás môže niečo urobiť aj keď len málo. Musí začať hlavne sám od seba, niečo meniť, pretože ak nedokážeme zmeniť seba nedokážeme zmeniť vôbec nič. Hľadajte spôsoby ako sa dá zlepšiť život vo vašom najbližšom okolí. Keď sa vám to bude dariť začnite zlepšovať život v širšom a potom nakoniec môžete skúsiť aj v štáte. Nenechajte sa šikanovať úradmi , štátom, žiadajte odpovede napríklad žiadosťami podľa infozákona, šírte osvetu , informujte okolie, priateľov, rodinu ale v prvom rade musíte veriť tomu čo robíte a sebe samému.

4/ Tomaš G. Pozdravujem Pavla nech to nevzdáva dúfam že to spolu všetci dobojujeme. Chcem sa opýtať Paľa čo sa stalo s jeho kolegom Stanislavom Žiaranom, či bojujú stále spolu alebo sa mu otočil chrbtom. Neviem nepostrehol som ako to je ďakujem.

Pavlova odpoveď:

*Stanislav Žiaran má stále na krku krivé obvinenie od elitných z NAKA, ktoré si celé vymyslel pán Štubňa, ktorý v minulosti vystupoval na TK s osobou podozrivou z mnohých trestných činov Luciou Ďuriš Nicholsonovou. Bola zapletená v transakciách, pomocou ktorých sa rozkradli milióny z takzvaných rómskych eurofondov čo sme už v minulosti zverejňovali na stránke Prinášame nádej a aj v iných kauzách. Žije normálne ako každý s krivým obvinením na krku, kúpil si psa, zomrela mu priateľka … volal som s ním pred týždňom, bol smutný. To je skôr otázka na neho. *

5/ Chcel by som pozdraviť môjho dlhoročného priateľa a kamaráta Pavla Forischa… ahoj Palino .. držím ti palce , neviem kde berieš na toto vsetko silu ale ostaň silný a dúfam že sa vidíme skoro, alebo si zavoláme … Marian D.

Pavlova odpoveď:

*Volali sme už medzitým spolu a ak bola otázka kde som zobral silu tak myslím že som o tom už hovoril ale hlavne ta sila je v každom z vás musíte len otvoriť tie správne dvere vo svojom vnútri a možno sa trocha viac sústrediť na to čo chcete, či musíte dosiahnuť. Či už súkromnom živote či profesionálnom. *

6/ chcem sa pána Forischa spýtať, či verí, že vyhrá nad Haščákom a kedy, keď je stav nášho súdnictva taký hrozný.? prajem mu všetko najlepšie. Juliana O.

Pavlova odpoveď:

*Verím tomu a preto to robím, ale musíte si uvedomiť že to nie len ja chcem vyhrať nad HAŠČÁKOM to my všetci musíme vyhrať. Ale nielen nad HAŠČÁKOM ale aj nad systémom čo za tie roky korupcie, zločinu vytvoril a spáchal s pomocou ukradnutých peňazí, skorumpovaných politikov, hlavne sudcov, policajtov a prokurátorov. Nad justičnou mafiou, ktorá chráni jeho a jeho ukradnuté peniaze. *

7/ Srdečne zdravím ❤️ Bolo aj niečo pekné v tom nie ľahkom období, čo ťa potešilo ? Stačí áno, nie 😉 Všetko dobré prajem do budúcnosti 🍀 Ľudmila D.

Pavlova odpoveď:

Áno a veľa. V prvom rade, že ľudia, ktorí pri mne stáli tam aj zostali, aj keď nie všetci. Ale tí, ktorí zostali si svoje postavenie aj upevnili. Hovorím o priateľoch, advokátoch, spolupracovníkoch. Keď to bolo potrebné, tak sa dokázali zmobilizovať a konať. Tiež, že mi pomohli ľudia nielen finančne. Do väzenia mi písali ľudia, ktorých som nepoznal a možno ani nikdy nespoznám. Vám všetkým priatelia ešte raz ďakujem. Asi nikdy v živote sa vám nebudem môcť odvďačiť v takej istej miere ako ste pomohli mne. Pretože vďaka vám som mal dosť vnútornej sily, ktorá ma hnala dopredu. Nakoniec ma potešilo a hlavne prekvapilo čoho som všetkého schopný ….

8/ Prepáčte som pozabudla Otázka: Dobrý večer rada sa Palina spýtam ako sa psychicky a fyzicky držal vo väzbe, čo mu najviac pomáhalo nepodľahnúť tlaku zo strany Nórskej justície a Polície a ako vidi svoju možnosť konečne predložiť dôkazy Nórskym súdom, samozrejme prajem mu veľa sily do ďalšieho boja s hydrou Meno: Naďa T.

Pavlova odpoveď:

*Wim Hoff, meditácie, cvičenie, volejbal, práca, rutina, pracovanie s prípadom, videohovory, humor. Vždy som sa chcel naučiť zahrať aspoň jednu pesničku na gitare. A ako vidím možnosť…? Prípad sa vyvíja, dôkazy sú jasné, teraz už len záleží aby správne vyhodnotili a spravodlivo rozhodli. *

9/ Iveta M. srdečne pozdravujem, Pali. Čo je to TO, čo Ťa ženie neustále a neúnavne v boji proti zločincom, nielen za seba, za národ slovenský – čomu pripisuješ svoje odhodlanie? Pýtam sa aj preto, lebo v spoločnosti postrádam isté nasadenie a činy pre správnu vec, napriek rizikám, ako keby boli ludia ovládaní, zhypnotizovaní, submisívni, pasívni…

Pavlova odpoveď:

Je ťažké nerobiť niečo keď viete že viete ako , kto, čo kde okráda a zadlžuje Slovákov. Pokiaľ máte dostatok sily odhodlania, možno trocha odvahy a ste dostatočne nasratý.

11/ Čo by si odkázal Slovákom, ženám, mužom, aby urobili, denne robili pre zlepšenie daného stavu v spoločnosti, ktorý vyhovuje len pár zapredancom – Čo konkrétne by z Tvojho uhla pohľadu mali Slováci, vrátane mňa robiť, urobiť?

Pavlova odpoveď:

Stačí sa vrátiť k odpovedi v otázke číslo 3. Upratať si vo vlastnej hlave, pred vlastným prahom, potom vo svojom meste a nakoniec môžete v štáte. Ale viem čo by hlavne mali robiť napríklad proslovenské drobné strany, ktoré sa nikdy nedostanú do parlamentu. Mali by sa spojiť, zahodiť ego za hlavu a spoločne vykročiť do najbližších volieb, pretože ak to neurobia, nikdy sa do parlamentu nedostanú a nebudú môcť nič ovplyvňovať . Členovia týchto strán by sa mali spýtať svojich šéfov v strane prečo vlastne majú stranu, ktorá nikdy nič nedosiahne okrem vypisovania hlúpostí po Facebooku. Či im náhodou nejde len o to dostať od štátu nejaké peniaze za voľby ale či slúžia sponzorom iba ako práčka na peniaze alebo či majú odoberať hlasy, ktoré by sa zišli iným stranám, ktoré majú isté miesto v parlamente ale nie dosť na víťazstvo vo voľbách. Ak sa nespoja do volieb odporúčam voliť iba strany, ktoré majú isté miesto v parlamente. Inak žiadna zmena nebude.

**12/ Veríš, že na Slovensku sa karta úplne obráti, že sa prinavrátime k normálnejšiemu, právnemu, ekonomickému, mravnostnému… fungovaniu v spoločnosti? **

Pavlova odpoveď:

*Nie, nemyslím si, ale môžeme pracovať na náprave terajšieho stavu. Možno že na zlepšení, ale hlavne nech sa to v prvom rade už nezhoršuje a toto keď sa podarí potom môžeme veci zlepšovať. *

**13/ Ak áno kedy asi a čo všetko sa musí dovtedy udiať? O čo sa MY VŠETCI MUSÍME SPOLOČNE PRIČINIŤ… **

Pavlova odpoveď:

Už som odpovedal.

14/ Keď Ti bolo v Tvojom živote fakt že na nič, čo Ti pomohlo, pomáhalo?

Pavlova odpoveď:

*Koncentrovať sa na to aby som sa odpojil od vecí, ktoré nemôžem zmeniť . Nepomáha alkohol, ani nič podobné ale ani za každú cenu hľadať riešenia nepomáha. Musíte vypnúť , odísť preč, zmeniť všetko od základu. *

15/ Veríš vo fungovanie karmy?

Pavlova odpoveď:

*Verím *

16/ Čo by si povedal prezidentke, keby stála pred Tebou? Čo špeciálnemu prokurátorovi? Čo premiérovi?

Pavlova odpoveď:

Najprv by som sa spýtal prečo? Prečo to ľuďom robia? Prečo sa pokúšajú brať ľuďom ich práva … A všetkým spoločne by som povedal len jedno… To najlepšie vyjadruje pesnička od Wanastovy vjeci- neděkujem vypadněte (Zahrať pesničku) Odporúčam vypočuť si.

17/ Čo z Tvojich veľkých skúseností považuješ za absolútne dno – ľudské dno?

Pavlova odpoveď:

Zradu ….pretože keď s niekým vediete vojnu máte nepriateľa s ním môžete vždy bojovať , môžete vyhrať ale môžete aj prehrať. Ale to najdôležitejšie je, že keď ste si už vybrali túto poslednú a najhoršiu možnosť ísť s niekým do vojny, tak vždy, úplne vždy môžete s nepriateľom uzavrieť mier . Upozorňujem však, že to neplatí pri zrade, so zradcom nikdy nemôžete uzavrieť mier, zradca vás zradí aj druhý aj tretí raz. Keď mu dáte dôveru znova, tak ho to ešte posilní, že vás zradil a vy hlupák mu znova veríte. Zradcu musíte eliminovať.

18/ Kde podľa Teba Slováci urobili najzásadnejšiu chybu v rámci fungovania štátu, ktorá má dosah aj na dnešný rozvrátený nenormálny, bezhodnotový čas?

Pavlova odpoveď:

Slováci neurobili chybu, urobili mnoho chýb ale nie bežní ľudia ale policajti, sudcovia, prokurátori a politici čo sa nechali skorumpovať… samozrejme česť výnimkám, ktorých nie je málo, ale dosť málo na to aby tomu nezabránili. Vlastne jednu sme urobili všetci… verili sme… zmene po revolúcii v 89, uverili sme politikom, ktorí nás klamali že to robia pre nás a pre naše deti, pre Slovensko. Pritom to robili pre seba, pre svoje deti, a pre zahraničné nadnárodné spoločnosti , západné vlády a americkú ambasádu. Že pani Čaputová , že pán Lipšic , že pán Dzurinda, aj vy pán Mikloš a čo vy pán Sulík? Priatelia zapamätajte si, že politikom sa nedôveruje, politikov musíme kontrolovať a keď nie sme spokojní musíme mať garantovanú možnosť ich kedykoľvek odvolať.

19/ Keby si mal možnosť vrátiť čas – urobil by si tie isté veci, kroky…vplyvom ktorých si teraz v Norsku?

Pavlova odpoveď:

Čas sa vrátiť nedá a nerád odpovedám na hypotetické otázky, ale môžem s istotou povedať, že neľutujem nič z toho čo som urobil aj keď niektoré veci som mohol spraviť lepšie ale ľutujem to čo som neurobil.

20/ Tvoje najväčšie sklamanie, ak môžeš povedať – profesné, v rámci Tvojej práce…

Pavlova odpoveď:

Nemôžem povedať …. Asi že som nemohol zabrániť dvom známym vraždám, nakoľko v tej dobe boli indície, že sa niečo odohrá, ale nie dosť aby sa tomu zabránilo. Teraz nie je vhodná doba ani možnosť to odkryť.

21/ Naopak – kto Ti bol prínosom, na koho si sa mohol spoliehať – ak môžeš povedať, ak nie, nevadí.

Pavlova odpoveď:

*Václav Nedvěd, Monika Kičin, advokáti, ktorých nechcem menovať lebo neviem či by to chceli. Rovnako pár priateľov a priateliek, ale aj neznámi ľudia, ktorí mi písali do basy, ktorí ma podporovali finančne … oni vedia kto sú, je to vyše 300 ľudí. *

22/ Máš životné motto, ktoré Ťa sprevádza Tvojim životom?

Pavlova odpoveď:

Nemám motto.

23/ Ako ste sa spoznali s Monikou K.? MÁM EŠTE VEĽA OTÁZOK, TIE NABUDÚCE. MÁM AJ JEDNU MALIČKÚ PROSBU – NIE NA TEBA PALI, NA NÁS VŠETKÝCH, ČO TO BUDEME POČÚVAŤ, ZDIEĽAŤ. DOBA JE, AKÁ JE – SPOJME SA, SPÁJAJME SA A SPOJME SA AJ V TOM, ŽE KAŽDÝ JEDEN Z NÁS TERAZ HNEĎ ZAŠLE HOCI 1 EURO, HOCI 5 EURO PRE ČLOVEKA, KTORÝ JE V NÓRSKU AJ ZA NÁS, ZA NAŠE DETI, ZA NAŠICH PARTNEROV, ZA NAŠICH VNUKOV. ČINY ROZHODUJÚ, NEČAKAJME, KONAJME. VERÍM, ŽE DOBRO SA VRÁTI, AJ PALIMU, AJ NÁM, CO KONÁME. S VEĽKOU VĎAKOU Iveta.

24/ PROSÍM- ešte jedna otázka – policajti, Siskari, Naka-ri, Čurillovci, nápomocní neprávostiam… si neuvedomujú, že aj oni majú deti a bezprávnu spoločnosť, akú im pripravujú, sa týka aj ich života? Aký typ osobnosti pracuje v týchto zložkách? MOC ĎAKUJEM, ŽELÁM LEN TO NAJLEPŠIE A ŠŤASTIE, ZDRAVIE, Iveta

25/ Dobrý deň,otázky pre Pavla Forischa: 1.Ako sa dostal do väzby,na základe akých svedectiev? 2.Nie je psychicky zdecimovaný,pretože vydržat takú dobu vo väzbe nemôže ostať bez psychických následkov..? Ďakuje a pozdravuje , aj sa za neho modlí 🙏…Alena H.

Pavlova odpoveď:

O obsahu zatykača a o celom spise proti mne pripravujeme s Dannym reláciu ak nám to čas a okolnosti dovolia. Ako som vydržal som už povedal v iných odpovediach …

26/ Dobrý deň ,ja by som sa chcela opytat ze ci sa k nemu správali v base v Nórsku slušne, či mal stravu , či sa tam.nestretol so šikanou , či mal prístup k informáciam z vonku, či musel pracovať ako tam proste prebieha deň… a či sa tam dejú tiež také zverstvá ako u nás na Slovensku a chcela by som mu popriať všetko dobré , veľa zdravia, síl v boji a nech sa opatruje…ďakujem Moje meno je Silvia H. Pekny den ❤

Pavlova odpoveď:

Šikana žiadna, len ignorácia a fašistické spôsoby k cudzincom, nie všetci ale veľká časť bacharov.

27/ Dobrý deň,prosím Vás o jedno: Veľmi veľa ľudí počuje zle vrátane mňa(invalidita),tak­že písomná forma alebo aspoň základné titulky na videách by pomohli rozšíriť základňu.Ďakujem zatiaľ s pozdravom Andrea

Pavlova odpoveď:

Túto možnosť sme preberali s Dannym a dnes sa to čoskoro vyrieši … ale čo sa týka čisto práce Oz prinasamenadej tam všetko nájdete v textovej forme a niektoré aj v anglickom jazyku … žiaľ toto je veľmi zložité pre mňa a nákladné takže možno neskôr. Každopádne to chceme riešiť.

28/ Jana K . otázku nemám len ho prosím od nás srdečne pozdrav a že sme s ním ! janeska a marecek lozorno 🦇

Pavol:

Ďakujem Aj ja vás pozdravujem… veľa šťastia a zdravia prajem Janeska aj Marečkovi