10. 1. 2023

Kto zavraždil Eriku Olajecovú v Michalovciach?

Našli sme úvahu všímavého občana:

Kto zavraždil Eriku Olajecovú v Michalovciach? Bol to skutočne feťák cigáň z osady Valentín H. a sú dôkazy naozaj tak nepriestrelné ako tvrdí Hamran?

Erika podľa všetkého pôsobila v taliansku. Také sú informácie a svedčí o tom aj jej facebook. Čo tam robila nevieme.

Otec zavraždenej v reportáži TV Markíza tvrdí, že rodina jej priateľa u ktorého trávila silvestra o ničom nevie, mala údajne nepozorovane odísť pravdepodobne okolo 4:00 nadránom, keď všetci spali.

https://tvnoviny.sk/…-poliklinike

Prečo odišla vybarať peniaze nadránom? pre koho? Prečo to neurobila normálne cez deň ale v nici, údajne nepozorovane? Natíska sa otázka či nešla na nejakú schôdzku. Prevdepodobne s osobou ktorú poznala a dôverovala jej. Nasvedčuje tomu aj tento článok ktorý naznačuje že Erika mala byť v meste dlhšiu dobu, nešlo len o výber hotovosti z bankomatu

Chýry, ktoré sa šíria medzi miestnymi, hovoria, že odišla z bytu kde trávila silvestrovskú noc nepozorovane. Jej partner o tom ani netušil. Erika sa údajne potulovala niekoľko hodín pred útokom v centre Michaloviec a dokonca sedela na lavičke, kde si k nej mal prisadnúť muž v kapucni, ktorý neskôr útočil.

Mnohí z Michalovčanov, s ktorými sme hovorili, trvali na tom, že ženu v noci videli pomerne naľahko oblečenú v svetlomodrej tenšej vetrovke a tmavých rifliach v centre mesta. "Podľa videa si k nej mal muž prisadnúť. Či to bola náhoda, alebo si ju vyhliadol už skôr, ťažko povedať. Je možné, že mu povedala niečo, čo ho uistilo, že má pri sebe peniaze. Ti, ktorí išli okolo nich, tvrdili, že ho odháňala od seba. Najprv nechcel odísť, ale potom sa pozbieral. Lenže keď ona vykročila smerom, kde neskôr došlo k vražde, sa zrazu objavil.

https://www1.pluska.sk/…-zufaly-krik

takéto vide kde sedia na lavičke sa mi dohľadať nepodarilo…

Polícia tvrdí že našla vražednú zbraň a krvavé oblečenie v koši nedaleko bydliska podozrivého Valentína H.

https://zivot.pluska.sk/…-podozriveho

podľa tohto článku ju mal na parkovisku niekoľkokrát bodnúť, Erika mala následne ubehnúť viac ako 10 metrov a pri lekárni ju mal dobehnúť a doraziť. Človek pod adrenalínom aj pobodaný dokáže nejaký čas fungovať, ale pri žene a zraneniach trupu/brucha by som očakával skôr že “zvädne” a dalej sa hýbať nebude…

Na parkovisku pri spomínanej budove ženu dobehol a v úmysle usmrtiť ju zo zištných dôvodov, Michalovčanku viackrát bodol do rôznych častí tela. „Napriek prvotnému útoku sa poškodenej podarilo utekať ďalej až po Ulicu kpt. Nálepku, pričom opakovane volala o pomoc. Obvinený ju pred lekárňou Decima opäť dobehol a znova ju viackrát nožom bodal do rôznych častí tela, až kým nespadla nevládna na zem,“ znie desivé info o stretnutí Eriky s chladnokrvným vrahom.

„Ten jej vzápätí odcudzil mobilný telefón a peňaženku.“ Nešťastná mladá žena v dôsledku ťažkých zranení zomrela priamo na mieste činu.

https://www1.pluska.sk/…obet-okradol

použijem video

https://www.youtube.com/watch?…

ktoré je aj v reportáži TV markíza na začaiatku reportáže ale tu je v lepšom rozlíšení…

  • čas 0:31 Osoba v tmavom oblečení prenasleduje poklusom (asi) ženu. Na videu nie je datum ani čas.
  • Počas behu prenasledovateľ pustí na zem biely predmet veľkosti asi A4, nejaký balíček, taška, kabelka, papier… Po tento predmet sa osoba už nevráti.
  • Potýčka – pustit si len tento samtoný úsek – to nevyzerá na boj skor na malú strkanicu. Na konci incidentu žena rýchlo odstúpi a hneď sa vráti ako keby ho chcela strčiť ale pada. osoba v čiernom ma pravu ruku dole, tam mohol byť nôž. Lavú ruku má hore ta mohla udeliť úder na hlavu, žena ostáva ležať.
  • osoba v čiernom niečo berie žene a uteká krížom cez ulicu , vracia sa po predmet v strede ulice a uteká pôvodným smerom krížom cez ulicu. Okrem toho že osoba ma jednoznačne tmavé oblečenie, všimnite si že keď sa vracia po predmet v strede ulice, počas zdvíhania predmetu má hlavu otočenú smerom k miestu vraždy, zdvíha predmet, otáča sa po svojej ľavej ruke a uteká
  • všimnime si tiež dve vozidlá zaparkované na pravej strane vozovky, sedan a SUV svetlej farby

vráťme sa k poslednému vudeu v reportáži TV markíza v prvom linku. Video je z náprotivnej strany oporoti lekárne.

čas 1:52

vo videu už máme aj čas a dátum

  • osoba má svetlú mikinu s kapucou, nie tmavú
  • osoba sa ráti na stred cesty zobrať predmet z vozovky, ale otočí sa chrbtom k miestu útoku, nie čelom
  • na videu chýbajú tie dve autá

Záver:

dve videá ktorá majú zachtávať identickú udalosť a v nich 3 rozpory

  • oblečenie podozrivej osoby
  • smer otočeneia osoby pri zdvíhaní predmetu
  • chábajúce vozidlá
  • biely predmet ktorá prenasledovateľ “stratil”

nejasný priebeh deja (pobodanie v dvoch fázach), potulovanie Eriky mestom pred incidentom, údajné nepozorované opustenie bytu prietela… Spôsob boja nasvedčujúci že osoby sa mohli poznať a išlo o hádku

Cigáň mal zakrvavené veci aj s nožom hodiť do kontajnera pri vlastnom bydlisku a následne utekať vlakom do čiech. To neurobí ani feťák… Nezmysel

Dve rozdielne osoby na videách. I keď spôsob behu je podobný, lahký atletický štýl. Ale iné oblečenie, osoba v bielom má rýchlejsie pohyby, chýbajúce vozidlá … Tie osoby na videách nevykazujú znaky opitosti ako sa tvrdí v článku že mal “nasávať”

S kým sa mala Erika stretnúť, prečo a čo mu mala odovzdať? Nie je ten cigáň vopred pripravená obeť na ktorú sa to hodí? Rýchlosť s akou OCTK konali a našli dôkazy tomu nasvedčuje. Ten biely predmet čo osoba vypustila a nevrátila sa poň – návnada aby ho rýchlo našli? Aj s nožom a krvavým oblečením?

Jediné čo som zistil nad rámec je že brat Eriky aj so susedom predávali drogy. Možno stopa. Kde bol jej priateľ počas incidentu? A kde brat a sused?

Koniec konšpirácie, nemá viac možností niečo zistiť ale niečo tu nesedí a smrdí. Všetky dôkazy má polícia a my sa k nim nedostaneme. Možno by sa toho prípadu mohlo niekto ujať. Vy už sa v tom nájdete každý po svojom…

Pripomína mi to prípad zo Žiliny kde judita mala zabit kamaráta Tomáša. OCTK to pekne upratali. Išlo o drogovú trestnú činnosť ich spolužiaka – otec prokurátor, matka sudkyňa… Tomáš mal dôkaz – skoncil u fizlov a video sa vymazalo… Vrah beha po slobode, osud Judity zničený…

Zdroj: všímavý občan na internete