22. 4. 2021

PANDORINA SKRINKA

Cenník zbraní, za ktorý boli nakupovali teroristické organizácie v Sýrii, Líbyi a na blízkom východe v rokoch 2011– 2014 pre boj s Bašárom Asadom a Muammarom Kaddafim.

Tieto zbrane sa dodávali do týchto krajín cez Turecko, ktoré dnes verbuje žoldnierov pre vojnu na Ukrajine proti Rusku.

To Turecko, ktoré dnes podporuje mnohé vojnové konflikty vo svete proti spojencom Ruska.

Turecko, ktoré dodnes údajne vydiera európsku úniu ohľadom migrantov, ktorých pustia do Európy pričom tento biznis priamo riadia a zabezpečujú trasy utečencov priamo do stredu EU. Skôr to vyzerá akoby Únia financovala migráciu cez Turecko.

To Turecko, ktoré dodnes v Líbyi podporuje, financuje a dodáva zbrane a žoldnierov z ISIS pre tú časť Líbye – od Misuraty cez Tripolis až po Tunis, ktorú ovládajú proamerické povstalecké armády. A práve toto územie je otvorenou bránou pre presuny migrantov do EU. Druhú časť Líbye – od Misuraty cez Benghazi po Egypt kontrolujú vojaci podporovaný Egyptom, Ruskom a Iránom a tadiaľ do Európy neprejde ani noha. Zaujímavé že?

Väčšina zbraní ktoré sa dodávali do Lýbie museli ísť cez Turecké firmy a End Uset Certificate bol vystavený z Turecka ktoré potom zabezpečilo transport to Tripolisu. Všetci dodávatelia ale museli pred uzavretím kontraktu na Ministerstve v Tripolise podpísať zmluvu na 15% z objemu obchodu pre Americko-Lybijskou obchodnu komorou, ktorú zastupoval vtom čase občan Lýbie a USA Asraf Tullty ktorý vždy keď sa dohadoval nejaký obchod sedel priamo v kancelárii dočasného ministra ktorý kontrakt podpisoval.

Takže Turecko nás tu s pomocou USA zásobuje utečencami, zločincami a teroristami, ktorí sa dostávajú cez dva najdôležitejšie utečenecké koridory, ktoré zhodou okolností obe kontroluje a riadi Turecko.