9. 4. 2021

Doplnenie TO

Občianske združenie Prinášame nádej tento týždeň podalo podrobné doplnenie trestného oznámenia, ktoré bolo podané na GP SR pre podozrenie zo spáchania trestného činu zasahovanie do nezávislosti súdu a trestného činu zneužívanie právomoci verejného činiteľa, ktorých sa dopustili osoby – JUDr. Monika Jankovská a sudcovia OS Prešov JUDr. Tomáš Novák a JUDr. Jaroslav Kanderka ovplyvňovaním konkurzných konaní na spoločnosť MECOM GROUP vedených v rokoch 2016 a 2017 na Okresnom súde v Prešove.

V doplnení trestného oznámenia je presne popísané konanie sudcov OS Prešov a znaleckých organizácií, ktoré bolo v hrubom rozpore s právnym poriadkom SR. Ovplyvňovanie týchto konkurzných konaní zo strany JUDr. Moniky Jankovskej je potvrdené aj v Threeme Mariána Kočnera.

Zarážajúce na celej situácii je ten fakt, že už koncom roka 2019 zverejnili sudcovia OS Prešov výzvu „Preverte nás!“, ktorej signatári boli aj JUDr. Tomáš Novák a JUDr. Jaroslav Kanderka – podozrivý z ovplyvňovania konkurzných konaní na penťácky MECOM.